Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Βαθμολογία Day 2, οι Έλληνες αθλητές της Day3 και βίντεο με τα βραδινά αγωνίσματα της κολύμβησης της Παρασκευής

Βαθμολογία Day 2 και οι Έλληνες αθλητές της Day3

Η βαθμολογία της Day 2 διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε η Ρωσία να βρίσκεται στην πρωτοπορία του ευρωπαικού πρωταθλήματος με 4 χρυσά, αν και την μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων είχε η Ιταλία με 6 μετάλλια ( 1 χρυσό, 4 ασημένια και 1 χάλκινο).


Βαθμολογία
RankCountryGoldSilverBronzeTotal
1Russia 4004
2France 2204
=Ukraine2204
4Netherlands 2103
5Italy1416
6Great Britain 1124
7Switzerland 0112
8Norway0101
9Germany0044
10Belgium0011

Συγχρονισμένη Κολύμβηση

Στα προκριματικά του Duet Free Routine θα αγωνιστεί το ελληνικό ζευγάρι με τις Ευαγγελία Παπάζογλου και την Ευαγγελία Πλατανιώτη θα παλέψει για μια θέση στον τελικό. Άξιο αναφοράς είναι ότι συμμετέχουν με τα χρώματα της Αυστρίας οι Ελληνίδες τρίδυμες Αλεξανδρή με μεγάλες δυνατότητες διάκρισης . Ενώ έχουμε και ένα τελικό με ελληνικό ενδιαφέρον στο πρόγραμμα στο αγώνισμα Team Free Routine η ελληνική αποστολή με τις Ιφιγένεια Δίπλα, Βασιλική Κωφίδη, Σοφία Μαλκογεωργού, Ευαγγελία Παπάζογλου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα, Γεωργία Βασιλοπούλου, Όλγα Κουργιαντάκη, Νικολέτα Παπαγεωργίου, Ευαγγελία Πλατανιώτη και την Βιολέτα Ζουζούνη θα παλέψει για να βρεθεί στα μετάλλια, αν και η λογική και τα στατιστικά λένε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί στις θέσεις 5-8. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 15.30 ώρα Ελλάδος.

Κωπηλασία

Μεγάλη η ελληνική συμμετοχή στην κωπηλασία σήμερα. Στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ανδρών θα βρεθούν οι Ιωάννης Καλανδαρίδης και ο Χρήστος Στεργιάκας σήμερα στις 10.24. Λίγο πιο νωρίς στις 10.18 ο Σπύρος Γιάνναρος που εντυπωσίασε σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ελληνικά πληρώματα στα προκριματικά, θα επιδιώξει μία θέση στον τελικό στο μονό σκιφ ανδρών ελαφρών βαρών. Δύο παρουσίες σε β' τελικό ( δηλαδή ένας τελικός που στόχο έχει μόνο το καλύτερο πλασάρισμα και τον καθορισμό της κατάταξης των αθλητών) έχει η ελληνική αποστολή σήμερα με την τετράκωπο γυναικών και με το διπλό σκιφ γυναικών. Η τετράκωπος γυναικών με τις Δήμητρα-Σοφία Τσαμοπούλου, Ιωάννα Μπιτζιλαίου, Μαργαρίτα Γεωργούδη και την Αννέτα Κυρίδου στις 9.42 θα επιδιώξει μια καλή θέση στον β΄τελικό, όπως και η Αθηνά-Μαρία Αγγελοπούλου και Σοφία Ασουμανάκη στο διπλό σκιφ γυναικών στις 10.06. Οι ώρες είναι Ελλάδος.

Κολύμβηση

Η εκπληκτική στους δύο χθεσινούς αγώνες, δηλαδή στα προκριματικά το πρωί και στα ημιτελικά το απόγευμα, Άννα Ντουντουνάκη θα επιδιώξει μια διάκριση για τα ελληνικά χρώματα στον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδα γυναικών.  Στην 7η σειρά του τελικού που θα πραγματοποιηθεί στις 17.18 ώρα Ελλάδος η Άννα Ντουντουνάκη θα κυνηγήσει την υπέρβαση για να βρεθεί στο βάθρο, σε ένα αγώνισμα που έχει επί δεκαετίας μεγάλη σταρ την 24χρόνη Σουηδή Sarah Sjoestroem. Η Σουηδή σε ηλικία 16 ετών το 2009 αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Ρώμη, αλλά είναι και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ από τις 7 Αυγούστου στους Ο.Α. του Ρίο ντε Τζανέιρο στην Βραζιλία με 55.48 και κάτοχος του ευρωπαικού ρεκόρ με αυτό το χρόνο, ενώ έχει και το ρεκόρ διοργάνωσης του ευρωπαικού πρωταθλήματος από το προηγούμενο με χρόνο 55.89.  H Σουηδή, η οποία στο ίδιο αγώνισμα έκανε ολυμπιακό ρεκόρ στα ημιτελικά στους Ο.Α. το 2016 και πρώτη θέση, χρυσό μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 55.84 στον τελικό. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια προκρίθηκε στον τελικό με χρόνο 58.34 έχοντας την 6η καλύτερη επίδοση.

Επίσης στα προκριματικά των 100 μέτρων ελεύθερο των ανδρών στην πέμπτη από τις εννιά σειρές θα αγωνιστεί ο Οδυσσέας Μελαδίνης που δεν έχει ρελαιστικές πιθανότητες να βρεθεί στα ημιτελικά σε αντίθεση με τον  Κριστιάν Γκολομέεφ που θα βρεθεί στην έβδομη σειρά. Ο Γκολομέεφ έχει καλύτερο χρόνο από τον Μελαδίνη, αφού έχει κολυμπήσει σε 48.88, ενώ ο δεύτερος  σε 49.78. Οι χρόνοι πρόκρισης θα κυμανθούν περίπου 48.50 και πιο κάτω. Οι Μελαδίνης και ο Γκολομέεφ έχουν εξαιρετικούς χρόνους αλλά υπάρχει πληθώρα αθλητών στο ίδιο επίπεδο τόσο στο παγκόσμιο όσο και στο ευρωπαικό πρωτάθλημα. Με τα ημιτελικά να έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στις 17.24 ώρα Ελλάδος. Στα προκριματικά στα 100 μέτρα πρόσθιο γυναικών θα βρεθεί η 17χρονη Νικολέττα Παυλοπούλου με χρόνο 1.10.86. Ο χρόνος της είναι εκπληκτικός για την ηλικία της απλώς οι υπόλοιπες κολυμβήτριες έχουν λίγο πιο χαμηλές και καλύτερες επιδόσεις, με την Ελληνίδα να χρησιμοποιεί αυτή την παρουσία της στο ευρωπαικό πρωτάθλημα για προσκόμιση εμπειριών για το μέλλον. Η Νικολέττα Παυλοπούλου θα κολυμπήσει στην τρίτη γραμμή της πρώτης από τις πέντε σειρές στις 9.50 ώρα Ελλάδος. Στα 50 μέτρα ύπτιο, ένα αγώνισμα που θα πραγματοποιηθεί στις 10.17 ώρα Ελλάδος η Κάλια Αντωνίου για την Κύπρο στην δεύτερη σειρά και η Θεοδώρα Δράκου ( που έχει ήδη μια θέση σε τελικό) στην πέμπτη σειρά θα αγωνιστούν για να βρεθουν στα ημιτελικά. Η 18χρόνη Κύπρια κολυμβήτρια με χρόνο 30.05 έχει λιγότερες πιθανότητες από την 26χρόνη Ελληνίδα με χρόνο 28.13 και την 14η καλύτερη επίδοση. Δηλαδή με βάση τις επιδόσεις η Ελληνίδα είναι λίγο πιο πάνω από τις θέσεις πρόκρισης, βέβαια δεν αγωνίζονται οι χρόνοι αλλά οι αθλητές και στην προκειμένη περίπτωση οι κολυμβητές. Στα 1500 μέτρα ελεύθερο ο 18χρόνος Έλληνας κολυμβητής Ανδρέας Γεωργακόπουλος με χρόνο 15:22.60 θα αγωνιστεί στην πρώτη από τις τρείς σειρές στις 10.49 ώρα Ελλάδος.

Στα βραδινά αγωνίσματα της κολύμβησης έχουμε δύο τελικούς με τα 50 μέτρα ύπτιο ανδρών και τα 50 μέτρα ελεύθερο γυναικών. Στα 50 μέτρα ελεύθερο γυναικών η Θεοδώρα Δράκου προκρίθηκε με χρόνο 24.96 καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στον α' ημιτελικό και γενικά τον έβδομο χρόνο στις οχτώ αθλήτριες. Η παρουσία στον τελικό της Δράκου από μόνη της αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία και η Ελληνίδα κολυμβήτρια θα επιδιώξει μια καλή επίδοση και ένα καλό πλασάρισμα.  Το ίδιο ισχύει και για τον Απόστολο Χρήστου στα 50 μέτρα ύπτιο ανδρών που με το 24.96 κατέλαβε την τέταρτη θέση στον β΄ ημιτελικό και συνολικά έχει τον όγδοο χρόνο. ΄Ο τελικός της Δράκου στα 50 μέτρα ελεύθερο γυναικών προγραμματίστηκε για τις 18.23 , ενώ στις 18.18 ο Απόστολος Χρήστου
θα αγωνιστεί για ένα καλό πλασάρισμα στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο.

Ποδηλασία

Ο Χρήστος Βολικάκης θα ξεκινήσει το δύσκολο έργο του στα 4 αθλήματα του Omnium που θα διεξαθούν σήμερα. Στις 14.25 το πρώτο αγώνισμα με τα 1ο χλμ Scratch Race, στις 16.26 τα 10 χλμ tempo, τις 19.13 το elimination race, δηλαδή ο αγώνας στον οποίο οι τελευταίοι αθλητές κάθε γύρο αποκλείονται και θα ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους στο αγώνισμα με τα 25 χλμ points race. Οι ποδηλάτες και στα 4 αγωνίσματα μαζεύουν πόντους.


Τα βραδινά αγωνίσματα της κολύμβησης της Παρασκευής

















































































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου