Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Ευρωπαικό πρωτάθλημα Βερολίνου και Γλασκώβης 2018 Γκόλφ, Ενόργανη Γυμναστική, Κωπηλασία, Τρίαθλο, Στίβος

Ευρωπαικό πρωτάθλημα Βερολίνου και Γλασκώβης 2018



Γκολφ

Από τις 8 έως τις 12 Αυγούστου 2018 η Γλασκώβη θα φιλοξενήσει το ευρωπαικό πρωτάθλημα γκολφ. Στην χώρα μας το γκολφ δεν είναι πολύ δημοφιλές, επειδή δεν υπάρχουν πολλές υποδομές, αλλά παγκοσμίως έχει μεγάλο ενδιαφέρον και πολλούς φανατικούς φιλάθλους. Το γκολφ έγινε ολυμπιακό άθλημα στους Ο.Α. του 2016 και προσπαθεί να αναπτυχθεί και να προσελκύσει νέους θεατές. 64 αθλητές σε 5 αγωνιστικές ημέρες για 3 μετάλλια ( στο ανδρικό ομαδικό, στο γυναικείο ομαδικό και στο μικτό ομαδικό). Αθλητές από 15 ευρωπαϊκές χώρες θα παλέψουν σε μια πίστα με 72 par για να κατακτήσουν τον τίτλο του ευρωπαίου πρωταθλητή, σε ένα αγώνα που είναι πιστοποιημένος από το European Tour αλλά θα έχει πολύ υψηλό επίπεδο. Όπως είναι λογικό οι αθλητές από την Μ.Βρετανία είναι τα φαβορί για τον τίτλο, με την Γαλλία και την Σουηδία να ακολουθούν . Και στο ανδρικό και στο γυναικείο 16 ομάδες από 2 αθλητές θα παλέψουν για τον τίτλο αλλά και για το χρηματικό έπαθλο των 500.000 ευρώ. Ενώ στο μικτό ( 2 άνδρες και 2 γυναίκες) θα αγωνιστούν στα 18 par.

Ενόργανη Γυμναστική


Ένα από τα πιο διάσημα παγκοσμίως αθλήματα είναι η ενόργανη γυμναστική. Η Ελλάδα έχει μεγάλη ιστορία στην ενόργανη γυμναστική, καθώς και τον κάτοχο του χρυσού ολυμπιονίκη στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 στους κρίκους τον Λευτέρη Πετρούνια. 600 αθλητές σε 8 ημέρες θα παλέψουν σε 26 αγωνίσματα για μετάλλιο. Στο ευρωπαικό πρωτάθλημα θα αγωνιστούν και πολλές κατηγορίες junior, δηλαδή για μικρότερες ηλικίες. Στο ανδρικό θα δούμε τα αθλήματα Floor ( ασκήσεις έδάφους)  Vault ( άλμα )  Parallel Bars ( παράλληλοι δοκοί)
Horizontal Bar ( δοκός ισορροπίας) Rings ( κρίκοι)  Pommel Horse ( ίππος)  Team ( ομαδικό), ενώ για το γυναικείο Floor ( ασκήσεις έδάφους)  Vault (άλμα),  Team ( ομαδικό), uneven bars (παράλληλοι δοκοί ισορροπίας), beam ( δοκός ισορροπίας).



Κωπηλασία

Στην σύγχρονη εποχή στην χώρα μας όλοι τραβάμε πολύ κουπί, έτσι εξηγούνται οι μεγάλες επιτυχίες μας σε αυτό το άθλημα, παρότι δεν υπάρχουν τα τελευταία χρόνια επιτυχίες η Ελλάδα στον πίνακα των μεταλλίων των ευρωπαικών πρωταθλημάτων από το 2007 έως σήμερα βρίσκεται στην πρώτη θέση λόγω περισσότερων χρυσών ( 20 χρυσά) , ενώ 19 έχει η Γερμανία και 17 η Ιταλία και η Ρουμανία .
Rank Nation Gold Silver Bronze Total
1 Greece 207128
2 Germany 19221657
3 Italy 17161548
4 Romania 175931
5 Great Britain 13121237
 
 
 Σε 18 αγωνίσματα μέσα σε 4 ημέρες 600 αθλητές θα παλέψουν για ένα μετάλλιο στην Γλασκώβη της Σκωτίας. Η Ελλάδα με 9 πληρώματα θα προσπαθήσει για να συνεχίσει την παράδοση στο άθλημα. Η χώρα μας έχει μια ολοκληρωμένη ομάδα αν σκεφτούμε ότι οι χώρες που επιδιώκουν μετάλλιο έχουν 12 πληρώματα, ενώ η Ιταλία έχει τα περισσότερα με 16 πληρώματα.

 
 
Τρίαθλο 
 
Ένα από τα πιο ενδιαφέρον και πιο δύσκολα αθλήματα είναι το τρίαθλο. Το τρίαθλο όπως υποδηλώνει το όνομα του αποτελείται από τρία αθλήματα, τη κολύμβηση, τον στίβο και την ποδηλασία. 160 αθλητές σε τρείς αγωνιστικές ημέρες θα παλέψουν για τρία μετάλλια ( ένα για των ανδρών, ένα για των γυναικών και ένα μικτό ανδρών και γυναικών). Οι τριαθλητές ξεκινάνε με 1500 μέτρα κολύμβηση, συνεχίζουν με 40 χλμ ποδηλασία και τερματίζουν τρέχοντας για 1ο χλμ. Όποιος αθλητής τερματίσει πρώτος νίκησε.  Αξιοσημείωτο είναι να επισημάνουμε ότι στο μικτό αγώνα συμμετέχουν 2 άνδρες και 2 γυναίκες που κολυμπούν 250 μ, κάνουν ποδήλατο 6 χλμ και τρέχουν για 1,6 χλμ. Στους άνδρες το φαβορί είναι η Πορτογαλία, με την Γαλλία και την Ρωσία να ακολουθούν, ενώ στις γυναίκες αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι η Μ.Βρετανία με την Ελβετία, την Ιταλία να συμπληρώνουν τα φαβορί, ενώ η Πορτογαλία είχε τα πρωτεία από το 2004 έως το 2008 και μία τρίτη θέση το 2009 χάρη στην Vanessa Fernandes. Ελληνική συμμετοχή δυστυχώς δεν έχουμε, αλλά το τρίαθλο έχει το δικό του μεγάλο ενδιαφέρον για να το παρακολουθήσει ένας θεατής.
 
 
Στίβος 
 
Ο βασιλιάς του αθλητισμού ο στίβος πρωταγωνιστεί σε αυτό το ευρωπαικό πρωτάθλημα μαζί με την κολύμβηση, σε αντίθεση με τα άλλα αθλήματα ο στίβος θα διοργανωθεί στο Βερολίνο της Γερμανίας. Το ευρωπαικό πρωτάθλημα δεν έχει το επίπεδο δυσκολίας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ή του diamond league αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των καλύτερων αθλητών θα βρεθεί εκεί . Με κύρια φαβορί για μετάλλιο την Μ.Βρετανία και την Γαλλία στα δρομικά αγωνίσματα και την Πολωνία στις ρίψεις, η χώρα μας με μοναδική ρεαλιστική ελπίδα για διάκριση και μετάλλιο στο επί κοντώ γυναικών με την χρυσή ολυμπιονίκη, την πρωταθήτρια Ευρώπης για το 2016 την  Κατερίνα Στεφανίδη και ίσως στο τριπλούν γυναικών με την Βούλα Παπαχρήστου, θα προσπαθήσει για μια αξιοπρεπή παρουσία και συλλογή εμπειριών για το μέλλον. 1500 αθλητές σε 6 αγωνιστικές ημέρες θα παλέψουν για 50 αγωνίσματα στα οποία θα απονεμηθούν στους νικητές μετάλλια , σε ένα γεγονός που ήδη από τώρα έχουν προ-πωληθεί 250.000 εισιτήρια ενώ στα βραδινά αγωνίσματα του Σαββάτου το Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου θα είναι sold out. Τα εισιτήρια βρίσκονται σε κανονικές τιμές αλλά τείνουν σε ακριβές, μιλάμε βέβαια για Βερολίνο και Γερμανία και ευρωπαικό πρωτάθλημα αλλά οι τιμές είναι περίπου όσο ένα εισιτήριο στο ποδόσφαιρο π.χ. στην Bundesliga. Για να παρακολουθήσεις ένα πρωινό αγώνισμα πρέπει να πληρώσεις από 15-40 ευρώ, ανάλογα με την θέση, ενώ για τα βραδινά αγωνίσματα οι τιμές κυμαίνονται από 35- 130 ευρώ. Υπάρχουν και ειδικά πακέτα για περισσότερες μέρες, για παράδειγμα όποιος θέλει να παρακολουθήσει όλο το ευρωπαικό πρωτάθλημα θα πληρώσει το άτομο από 230-735 ευρώ για 7 αγωνιστικές ημέρες . Στον στίβο όμως κανένας θεατής ποτέ δεν βαριέται, γιατί πάντα θα υπάρχει ένα αναδυόμενο αστέρι που θα ξεχωρίσει ανάμεσα στους μονομάχους του ευρωπαικού τίτλου. Πιο ηχηρά ονόματα είναι του Γάλλου επικοντιστή Λαβιλενί, της Ολλανδής σπρίντερ  Ντάφνε Σίππερς και της Ελληνίδας στο επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη.  Στο ευρωπαικό του 2014 κατακτήσαμε 2 ασημένια με την Στεφανίδη στο επί κοντώ και τον Λούη Τσάτουμα στο μήκος ανδρών, ενώ στο προηγούμενο το 2016 η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό στο επι κοντώ γυναικών και η Βούλα Παπαχρήστου ένα χάλκινο στο τριπλούν γυναικών. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 22η θέση των μεταλλίων όλων των εποχών και θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία στα αγωνίσματα.
18 Norway10131639
19 Turkey106723
20 Belgium9111030
21 Belarus811827
22 Greece851023
23 Romania7211038
24   Switzerland7101229
25 Czech Republic612725
26 Yugoslavia66315
27 Croatia5139
 
Με 37 αθλητές η Ελλάδα και 11 η Κύπρος θα παλέψουν για ένα μετάλλιο ανάμεσα σε 49 χώρες, με μία ομάδα να αποτελείται από ανεξάρτητους αθλητές αφού η Ρωσία έχει αποκλειστεί από τους αγώνες λόγω υποθέσεις ντόπινγκ και ένας αθλητής αγωνίζεται με την σημαία της ομάδας των προσφύγων,
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου