Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Champions League Προ-Προκριματικός γύρος ( Ανάλυση, στιγμιότυπα αγώνων και full αγώνες)

Champions League Προ-Προκριματικός γύρος


Παρόλο ότι το μουντιάλ δεν έχει τελειώσει, τα προκριματικά του Champions League και του Europa League ξεκίνησαν. Φέτος υπάρχει νέο φορμάτ για τα προκριματικά και υπάρχει για αυτό το λόγο επιπλέον ενδιαφέρον. Στο προ-προκριματικό γύρο του Champions League   αγωνίστηκαν 4 ομάδες από τις οποίες προκρίθηκε μόνο 1. Το ταξίδι που θα έχει προορισμό το Wanda Metropolitano της Ατλέτικο Μαδρίτης, που θα φιλοξενήσει τον τελικό τον Μάιο μόλις ξεκίνησε. Μπορεί οι ομάδες των πρώτων προκριματικών να μην φτάσουν ούτε καν στους ομίλους, αλλά τουλάχιστον θα  αποκτήσουν την αίγλη των αγώνων του Champions League.

Προ-Προκριματικός Γύρος
Το σύστημα διεξαγωγής του προ-προκριματικού γύρου αποτελείται από δύο ημιτελικούς και ένα τελικό. Ο νικητής του τελικού προχωράει στην πρώτη προκριματική φάση του Champions League.  Οι ηττημένοι θα αγωνιστούν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League στο μονοπάτι  των πρωταθλητών.

Team 1  Score  Team 2
Semi-final round
FC Santa Coloma Andorra 0–2 (a.e.t.) Kosovo Drita
La Fiorita San Marino 0–2 Gibraltar Lincoln Red Imps
Final round
Lincoln Red Imps Gibraltar 1–4 (a.e.t.) Kosovo Drita

Στο στάδιο Victoria Stadium στο Γιβραλτάρ διεξήχθησαν και οι 3 αγώνες. Οι δύο ημιτελικοί πραγματοποιήθηκαν στις 26 Ιουνίου 2018 και ο τελικός στις 29 Ιουνίου 2018. Και οι 4 ομάδες είναι οι πρωταθλήτριες στις χώρες του, που είναι οι πιο χαμηλά βαθμολογούμενες στην βαθμολογία των ποδοσφαιρικών συλλόγων της UEFA.
26 June 2018 (2018-06-26)17:00
FC Santa Coloma Andorra 0–2 (a.e.t.) Kosovo Drita
Report
Attendance: 288
Referee: Paul Mclaughlin (Republic of Ireland)







Ο πρώτος χρονικά ημιτελικός ( 17 00)  έγινε μεταξύ της πρωταθλήτριας Ανδόρρας FC Santa Coloma και της πρωταθλήτριας Κοσόβου Drita. Η ομάδα από την Ανδόρρα έχει κατακτήσει 12 πρωταθλήματα Ανδόρρας, τα 5 από αυτά συνεχόμενα από το 2013-2014 μέχρι σήμερα. Η ομάδα από την ιβηρική χερσόνησο πέτυχε την πρώτη της νίκη στην Ευρώπη τη σεζόν 2007-2008 εναντίον της γνωστής ομάδας Μακάμπι Τελ-Αβίβ με 1-0 εντός έδρας, από την οποία τελικά αποκλείστηκε αφού στο Ιζραήλ έχασε με 0-4. Για την ομάδα από το Κόσοβο αυτό ήταν το πρώτο ευρωπαικό παιχνίδι της ιστορίας της και μάλιστα ήταν νικηφόρο. Η Drita όμως νίκησε στην παράταση με 0-2 με τα γκολ του Shabani στο 99 λεπτό και το πέναλτι του Gerbeshi στο 3 λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης.
 
26 June 2018 (2018-06-26)21:00
La Fiorita San Marino 0–2 Gibraltar Lincoln Red Imps
Report
Attendance: 840[6]
Referee: Jørgen Burchardt (Denmark)






Στο δεύτερο ημιτελικό η Lincoln Red, που είναι τυπικά διοργανώτρια ομάδα νίκησε με 0-2  την La Fiorita του Αγίου Μαρίνου. Η πρωταθλήτρια ομάδα του Αγίου Μαρίνου συμμετέχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις από  τη σεζόν 2012-2013, δεν έχει πετύχει καμία νίκη παρά μόνο μία ισοπαλία με 0-0 πέρσι στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League  απέναντι στην Linfield από την Βόρεια Ιρλανδία. Η La Fiorita δεν έχει πετύχει καμία πρόκριση, ενώ σκόραρε μόνο μια φορά σε προκριματικά το 2015-2016 εναντίον της Βαντούζ από το Λιχτενστάιν. Η  Lincoln Red συμμετέχει σε προκριματικά από το 2014-2015 με 3 προηγούμενες συμμετοχές σε 3 προκριματικά του Champions League  και 1 προκριματικό του Europa League. Δύο προκρίσεις μετράει η ομάδα από το Γιβραλτάρ, η μία το 2015-2016 με την Santa Coloma της Ανδόρρας, πετυχαίνοντας και την πρώτη της νίκη στην Ευρώπη και μάλιστα εκτός έδρας με 2-1. Αυτό το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με το 0-0 στο Γιβραλτάρ στο πρώτο αγώνα έφεραν την Lincoln Red αντιμέτωπη στον δεύτερο προκριματικό με την Δανέζικη FC Midtjylland, η οποία πήρε με 0-2 στο Γιβραλτάρ και 0-1 στην Δανία πήρε την πρόκριση.  Την επόμενη χρονιά αποκλείοντας την Εσθονική Flora Talinn αντιμετώπισε στον δεύτερο προκριματικό την Σκωτσέζικη  Celtic, που είναι κάτοχος ενός  Champions League . Την Lincoln Red την έμαθαν σε όλη την Ευρώπη με την νίκη απέναντι της Σέλτικ με 1-0 στο Γιβραλτάρ, ενώ έχασε με 0-3 στην Σκωτία.  Στον αγώνα απέναντι στην La Fiorita, η Lincoln Red με 0-2 νίκησε με τα γκολ του Hernandez στο 2 λεπτό και του Moreno στο 51 λεπτό, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό των προ-προκριματικών του Champions League.


Final round - 29 Ιουνίου 2018

Lincoln Red Imps Gibraltar 1–4 (a.e.t.) Kosovo Drita
Corral Goal 61' Report
Attendance: 468[6]
Referee: Manfredas Lukjancukas (Lithuania)
Στον τελικό των προ-προκριματικών το εισιτήριο για το πρώτο προκριματικό του Champions League πήγε στην πρωτοεμφανιζόμενη σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις Drita από το Κόσοβο. Ενώ προηγήθηκε η Drita με το Leci στο 2 λεπτό, ισοφάρισε η ομάδα από το Γιβραλτάρ με τον Corral στο 61 λεπτό. Ο αγώνας πήγε σε παράταση με την Drita να πετυχαίνει 3 γκολ με τον Leci ξανά στο 3 λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, τον Shabani το 120 λεπτό και τον Neziraj στο 120+4 λεπτό, δηλαδή στο 4 λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης διαμορφώνοντας το τελικό σκορ με 1-4 στην παράταση. Η ομάδα από το Κόσοβο Drita θα αντιμετωπίσει στην δεύτερη φάση του Ch.League την Σουηδική Μάλμο, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα βρεθούν στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.
  















































































































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου